Jeroen Krietemeijer

Jeroen Krietemeijer

Biografie

Volledige naam:

Jeroen Martinus Richardus Krietemeijer
Geboren in Den Bosch op 18-07-1993
Woonplaats: Vught
Opleiding: HAVO natuur gezondheid, HBO Bouwkunde (propedeuse)

 

1

DE EERSTE KEER

Vanaf het moment dat ik kon lopen sloeg ik al voor de eerste keer tegen een bal! Mijn vader had plastic clubjes voor mij thuis staan en ik had ze al snel in mijn handen.
Ik pak eigenlijk alle sporten snel op; zo heb ik ook gevoetbald gehockeyd en getennist.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor golf. Vanaf mijn 10de jaar ben ik uitgekomen voor de Nederlandse selecties.
Waarom nou golf? Omdat je niet afhankelijk bent van de rest van je team, alleen jij zelf bent verantwoordelijk voor jouw prestaties.

2

TWEELING

Ik ben een tweeling. Ik heb een tweeling zus. Waar ik een super hechte band mee heb. Zij is niet zo sportief dat heb ik denk ik allemaal opgenomen!!

 

 

 

3

GOLF ALS BEROEP

Profgolfer worden? Spelen op de European Tour? Toen ik 14 a 15 jaar was kreeg ik voor het eerst het gevoel dat het mogelijk zou zijn. Ik won het Europese kampioenschap, sir Henry Cooper, en het Spaans Amateur en speelde in toernooien als de Bonnallack Trophy en St Andrews Team Trophy waar ik uit mocht komen voor Europa. Als je merkt dat je met de grootste talenten mee kunt, dan komt vanzelf het geloof dat je goed genoeg bent om pro te worden en succesvol te zijn.

 

 

 

 

4

SPAANS AMATEUR

Een van mijn mooiste herinneringen in amateur golf is het winnen van het Spaans amateur in 2015 in Jerez. Na een goed jaar in Nederland en na een verkeersongeluk hadden niet veel mensen verwacht dat ik dit toernooi op mijn naam zou schrijven. Ik vond het een extra mooie overwinning omdat het een combinatie is van strokeplay en matchplay. In de finale wist ik met birdie-eagle-par te eindigen om van 2 down naar 1 up te gaan op hole 36.

 

 

 

5

DOEL

Mijn doel als professional is om zo snel mogelijk op de Europese Tour te komen. Hier toernooien te winnen en als uiteindelijk doel om de Ryder Cup te spelen. En te winnen!