Lars van Meijel

Lars van Meijel

Biografie

Biografie Lars van Meijel 

Volledige naam: Lars van Meijel
Geboren in Abano, Italië op 12 juni 1994
Woonplaats: Best
Opleiding: Bachelor in Business Economics

H10ET PRILLE BEGIN

Ik ben geboren in Italië waar ik tot mijn 14e gewoond heb. Sporten is altijd mijn ding geweest: voetbal, tennis, waterpolo en skiën, ik ging ervoor! Op mijn 9e had ik voor het eerst een club in mijn hand en ben ik gaan golfen met mijn familie op de prachtige golfclub Frassanelle. Fanatiek als ik was ben ik door heel Italië aan wedstrijden mee gaan doen. Met diverse overwinningen en een grote passie voor golf als resultaat.

 

11SERIEUS AAN DE SLAG

Vanaf 2007 heb ik meegespeeld in het Nederlandse golfcircuit op de Future Tour. Na de familieverhuizing in 2008 terug naar Nederland ben ik geselecteerd voor de Nederlandse nationale selectie.
Vanuit deze selectie deed ik sindsdien aan iedere Europese wedstrijd mee en ben ik namens Nederland uitgekomen voor elk Europees kampioenschap. Ondertussen ging ik naar de Internationale School in Eindhoven en stortte ik me op vreemde talen. Naast Nederlands en Italiaans spreek ik inmiddels vloeiend Engels en Spaans.

11COLLEGE GOLFER IN AMERIKA

In 2013 ben ik naar Amerika vertrokken om als college golfer uit te komen voor het Memphis Tiger Team. Naast een fantastische tijd heb ik met het Tiger Team veel overwinningen behaald en toernooiwinsten op mijn naam gezet. Volgens de statistieken ben ik de succesvolste Tiger golfer ooit. Trots….
Als eerste speler ooit van de Universiteit van Memphis selecteerde ik me in 2016 voor de Arnold Palmer Cup, de Ryder Cup voor amateurs. In deze prestigieuze tweejaarlijkse wedstrijd spelen de 10 beste college golfers uit Europa tegen hun collega studenten uit de USA. Op de Formby Golf Club in Engeland wonnen we ruimschoots van de Amerikanen.
Mijn laatste wedstrijd als amateur was het WK in Mexico in september 2016, waar ik samen met Rowin Caron en Vince van Veen uitkwam voor Nederland.

13PROFESSIONAL

Inmiddels ben ik, met mijn diploma Business Economics op zak, terug in Nederland en bereid ik me voor op een start in de professionele golfwereld. In de eerste week van oktober ben ik door de eerste stage van Qualifying school doorgekomen  in Italië. Begin november heb ik stage 2 gehad en met een score van -6 over 4 rondjes was het net niet genoeg om door te gaan voor de European Tour kaart. Dit betekent dat ik in januari aan de Alps Tour begin.
Mijn uiteindelijke doel als professional is deel te nemen aan de Ryder cup en de Masters of US Open. En te winnen uiteraard.