Rowin Caron

Rowin Caron

Biografie

Volledige naam:

Rowin Serge Caron
Geboren in Jacobswoude op 25-05-1993
Woonplaats: Oosterhout
Opleiding: VWO (economie & maatschappij), Bachelor of Science (International Affairs)

 

20DE EERSTE KEER

Op erg vroege leeftijd had ik al een golfclub in mijn handen. Mijn vader nam me mee naar de golfbaan, en daar was ik vrijwel meteen niet weg te slaan. De eerste keer dat ik een golfclub in mijn handen had was op driejarige leeftijd, en op mijn zesde heb ik mijn GVB gehaald.
Op mijn negende ben ik bij de Nederlandse C-selectie gekomen en echt serieus gaan trainen. Op die leeftijd voetbalde en tenniste ik ook nog fanatiek, maar daar ben ik een paar jaar later mee gestopt omdat ik golfen leuker vond (en er ook beter in was). Op mijn dertiende speelde ik mijn eerste internationale wedstrijd, de Reid Trophy in Engeland.

 

rowin-2GOLF ALS BEROEP

In de jaren daarna ben ik steeds beter gaan spelen, en begon ik verschillende NK’s op mijn naam te schrijven. Toen wist ik eigenlijk dat ik er meer mee wilde doen dan alleen maar voor de lol een balletje slaan, en werd het mijn droom om op de PGA Tour te spelen. Vanaf mijn vijftiende t/m mijn achttiende ben ik voor elk EK boys geselecteerd, en daarna elk jaar om bij het EK heren voor Nederland uit te komen. Ook heb ik inmiddels twee WK’s mogen spelen voor Nederland.
Op mijn 17e speelde ik mijn eerste KLM Open, waar ik na de eerste ronde 15e stond. Inmiddels heb ik al zes keer mogen meedoen aan dit mooie toernooi.

 

rowin-2UNIVERSITEIT IN AMERIKA

Nadat ik mijn atheneum had afgemaakt, ben ik naar Amerika gegaan om daar een studie te volgen en mijn golfspel verder te verbeteren. Ik heb 4 jaar bij Florida State University in het golfteam gespeeld, met grote namen als Brooks Koepka en Daniel Berger.
Mijn eerste college-overwinning behaalde ik in 2013, waar ik met -10 de Gary Koch Invitational op mijn naam schreef. In Florida heb ik mijn diploma in International Affairs gehaald.
In 2015 heb ik in Chicago de Palmer Cup mogen spelen, de Ryder Cup voor amateurs. Dit was een van de hoogtepunten van mijn amateurcarrière. In Amerika heb ik veel geleerd en op goede banen gespeeld, wat ik hopelijk binnenkort kan toepassen op de grote touren over de hele wereld.

23DOEL

Mijn doel als professional is om zo snel mogelijk op de Europese Tour te komen, hier toernooien te winnen en daarna door te stromen naar de PGA Tour.  Het ultieme doel is om de Masters te winnen als eerste Nederlander ooit